Skip to main content

Παπανάτσιου: Δικαιότερο καθεστώς υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ του χρόνου

Η υφυπουργός εκτιμά ότι μέχρι τέλους του έτους οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα,

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών το έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες, οπότε και θα εφαρμοστεί δικαιότερο καθεστώς υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως ανέφερε η κ. Παπανάτσιου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, ήδη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2017 στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, που η επιτροπή έδωσε το αποτέλεσμά της, ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με χαμηλότερη τιμή αντικειμενικής αξίας.

«Μέχρι τέλους του έτους, πιστεύουμε οι επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα, οπότε θα έχουμε και τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Εκεί δηλαδή που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κ. Παπανάτσιου.