Skip to main content

Παπακωνσταντίνου: «Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά»

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον.
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εργασιών του ΔΝΤ, τις διμερείς συναντήσεις του, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων - στην Αθήνα - με το μικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε, σε δηλώσεις του, ότι "οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν σύντομα και να έχουμε, συνεπώς, ένα τριετές πλαίσιο οικονομικής πολιτικής και τους όρους χρηματοδότησης, ώστε να συνεχιστεί - και είμαι απόλυτα σίγουρος γι΄αυτό - ο απρόσκοπτος δανεισμός της Ελλάδας".

Ερωτηθείς αν τα μέτρα θα αγγίξουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ο Υπουργός απάντησε ότι "υπάρχει μια συζήτηση εν εξελίξει. Εμείς έχουμε πει ότι το ζήτημα ανταγωνιστικότητας της χώρας έχει να κάνει με διαρθρωτικά θέματα και θέματα τιμών και όχι με το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πολύ χαμηλό".