Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: «Όποιος έκλεψε να πάει στη φυλακή»

Συνέντευξη Τύπου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, για την άσκηση ποινικών διώξεων για την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.
Σε έντονους τόνους ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από τον Εισαγγελέα και αφορά την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Η δίωξη βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στις καταθέσεις πρώην υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως είχε καταχραστεί λεφτά του δήμου από το 1993 έως το 2008. «Ασχολούμεθα με την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης που συνέλαβε τον καταχραστή και δεν ασχολούμεθα με την Εφορία την οποία κατέκλεβε από το 1993 ο επίορκος υπάλληλος και της οποίας οι ευθύνες είναι τεράστιες, αφού ποτέ δεν ενημέρωσε τον δήμο για οτιδήποτε» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Δεν έχει μαύρη τρύπα ουσιαστικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

«Έχουμε άλλη μία προσπάθεια διασυρμού και ομηρίας της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και συνέχισε: «Είναι φανερό, ότι ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2010, κάποιοι θέλουν να μειώσουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας σε 30 μόλις ημέρες εκδικάζεται η αγωγή μου εναντίον της βουλευτού Χρύσας Αράπογλου για συκοφαντική δυσφήμιση για την ίδια υπόθεση» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τους αρμόδιους φορείς της Δικαιοσύνης «να ελέγξουν αμέσως τη συγκεκριμένη υπόθεση και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2008 που η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον καταχραστή και τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη μέχρι και σήμερα».

Τέλος ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τον Θεσσαλονικιό Υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη «που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, να ενημερωθεί αμέσως για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να προχωρήσει σε άμεσες πρωτοβουλίες με στόχο την προάσπιση συγκεκριμένων κορυφαίων θεσμών της χώρας μας, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».