Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: «Μαύρες μέρες» με «Καλλικράτη»

Ο «Καλλικράτης» θα συρρικνώσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα επιφέρει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους δήμους, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Μαύρες ημέρες περιμένουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τη στιγμή που ο «Καλλικράτης» θα συρρικνώσει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα παρέχει υπηρεσίες κατωτέρου επιπέδου, θα συσσωρεύσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους νέους Δήμους, θα επιφέρει μέχρι και 60.000 απολύσεις, ενώ παραμένει άγνωστο το εκλογικό σώμα σε κάθε περιοχή, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσοι μετανάστες θα ψηφίσουν στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια τηςσημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους.

«Στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου στην Αθήνα θα εισηγηθώ για την άμεση απόσυρση του «Καλλικράτη» μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Δεν εννοείται διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο εντός 24 ωρών», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται πραγματικά για ένα νομοθετικό και εκλογικό πραξικόπημα».