Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: Γιατί το πόρισμα είναι αυθαίρετο

Για πλεκτάνη, σκευωρία και διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων προς τη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή τα όσα του χρεώνουν για τους τραπεζικούς του

της Κάτιας Γερακαρίτου

Για πλεκτάνη, σκευωρία και διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων προς τη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή την ποινική δίωξη και τα όσα του χρεώνουν για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο το πόρισμα, από την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ, θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για ποσό ύψους 1 εκατ. το οποίο - όπως αναφέρεται - εισέρευσε σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Παπαγεωργόπουλου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το πόρισμα της επιθεωρήτριας Τσεμπερά για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, του χρεώνει ως προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο όλες τις εκλογικές δαπάνες (1998, 2002, 2006) της παράταξης «Αναγέννηση». Ειδικότερα, όπως σημείωσε, οι δυο λογαριασμοί της παράταξης είναι ύψους 550.000 ευρώ. «Συνυπολογίζονται στο πόρισμα κατά τρόπο αυθαίρετο τα χρήματα της παράταξης σε τραπεζικούς μου λογαριασμούς» υπογράμμισε. Όπως είπε, όλες οι παρατάξεις λειτουργούν με λογαριασμούς των υποψηφίων, και ενώ η «Αναγέννηση» έχει δικό της τραπεζικό λογαριασμό της επιτίθενται.

Παράλληλα, κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στο πόρισμα απλά προστίθενται οι καταθέσεις, χωρίς να υπολογίζεται αν είναι μεταφορά από άλλο τραπεζικό λογαριασμό, ενώ θεωρεί καινούργια κατάθεση και τις προθεσμιακές.

Αναφορικά με το θέμα των επενδύσεων της παράταξης, (το 2001) σημειώνει ότι έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο και αφού άκουσε τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη, που καλούσαν τον λαό να επενδύσει σε μετοχές. «Αγοράσαμε δυο τραπεζικές μετοχές και μετά τις εκλογές του 2002 πωλήθηκε η μία, και το 2006 η δεύτερη» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία, τονίζει ο πρώην δήμαρχος, προσπαθούν να τον συνδέσουν «με τον επίορκο υπάλληλο που ευθύνεται για την υπόθεση της υπεξαίρεσης». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέφυγε να κατονομάσει ποιος ευθύνεται γι΄ αυτή την εξέλιξη, αν και σημείωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες για εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ. «Η αλήθεια θα λάμψη. Περιμένω την ελληνική δικαιοσύνη» υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.