Skip to main content

Παπαδόπουλος:"Με πάθος για το διπλό"

Ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε στην τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε για το ντέρμπι του Σαββάτου

Κυριακή 4 Μαρτίου 2007, λίγο πριν της 21:00, ο Σαλπιγγίδης "κλέβει" με τάκλιν την μπάλα από τον Ανατολάκη, δίνει ωραία ασίστ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και εκείνος με άψογο πλασέ στο 88' διαμορφώνει το 0-1 για τον Παναθηναϊκό μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την τελευταία νίκη του "τριφυλλιού" επί των "ερυθρόλευκων" εκτός έδρας και ο μοναδικός σκόρερ της τότε αναμέτρησης και νυν επιθετικός της Θέλτα, μιλάει για το ντέρμπι "αιωνίνων" το προσεχές Σάββατο.

Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού και "χρυσός" σκόρερ στην τελευταία επικράτηση των "πράσινων" αναφέρθηκε στα σημεία που κρίνεται ένα ντέρμπι, την ψυχολογία των "νέων" σε τέτοια ματς και δίνει την πρόβλεψή του για το ελληνικό "clasico".

Δημήτρη, έχεις ζήσει αρκετά ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που θεωρείς ότι κρίνονται τέτοια μεγάλα παιχνίδια;

"Τα ματς αυτά θεωρώ ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μια λάθος πάσα, μια έμπνευση, μια αλλαγή, ένα σουτ, μια κεφαλιά ένα κόρνερ. Είναι ένα ντέρμπι και τόσο οι προπονητές όσο και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συγκεντρώνονται σ' αυτό με σκοπό να μην κάνουν λάθη."

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλό του λόγω του βαθμολογικού αβαντάζ και της καλύτερης για την ώρα ψυχολογίας;

"Νομίζω ότι σε ένα ντέρμπι δεν μετράνε πολύ αυτά τα πράγματα. Η κάθε ομάδα στα ματς αυτά είναι σε διαφορετική κατάσταση. Δεν αγωνίζεται μια θεωρητικά μικρή με μια μεγάλη ομάδα. Κοντράρονται δύο μεγάλες ομάδες. Δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο την διαφορά, ωστόσο σίγουρα βοηθάει τον Παναθηναϊκό η κατάσταση των συνεχόμενων νικών στα ντέρμπι. Έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και θέλει να συνεχίσει το ίδιο καλά." Δείτε σε βίντεο το "χρυσό" γκολ του Παπαδόπουλου στο "Γ. Καραϊσκάκη".

Ορισμένοι "νέοι" παίκτες που δεν έχουν ζήσει τα ματς του ελληνικού "clasico" θεωρείς ότι θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα του "Γ. Καραϊσκάκης";

" Σαφώς και θα υπάρχει η πίεση από την εξέδρα ωστόσο τον κάθε παίκτη τον επηρεάζει ξεχωριστά. Όταν όμως μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο για ένα μεγάλο αγώνα πρέπει να δείχνεις την προσωπικότητα που έχεις και αυτό θα πρέπει να δείξουν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού."

Αν αγωνιζόσουν στο "τριφύλλι", τι συμβουλή θα έδινες στους "νέους" παίκτες του ντέρμπι πριν βγείτε από τα αποδυτήρια;

"Να μην σκέφτονται τίποτα, μην επηρεαστούν από τους οπαδούς και να μπουν να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Ο καθένας αυτό που γνωρίζει με την αξία του. Να μην έχουν σκοπό να δείξουν "τσαμπουκά" θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν έχουν πρόβλημα στην έδρα του αντιπάλου. Δεν θα είναι σωστή συμπεριφορά. Να παίξουν χωρίς φόβο και με πάθος για να διεκδικήσουν την νίκη."

Δημήτρη, ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα δεις το ντέρμπι και αν θα ήθελες να κάνεις μια πρόβλεψη;

"Μάλλον όχι απευθείας γιατί θα έχω παιχνίδι εκείνη την ώρα. Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης θεωρώ πως σε ένα τέτοιο ματς δεν υπάρχουν προβλέψεις.. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο ματς να το ευχαριστηθούν όσοι το παρακολουθήσουν και να είναι σε ήρεμα πλαίσια. Ας ευχηθούμε να μην γίνουν τα "παρατράγουδα" των προηγούμενων ετών".