Skip to main content

Παπαδόπουλος: Χτίζουμε μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα

Για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Ηρακλή και την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου παραχώρησε ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, στην οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καλοκαιρινή προετοιμασία των «κυανόλευκων» και την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Κ. Παπαδόπουλε, πέρσι η προετοιμασία είχε πολλά νέα πρόσωπα, πολλούς παίκτες που κάποιους όπως έχετε εκμυστηρευτεί δεν τους γνωρίζατε. Φέτος λίγοι νέοι, μπολιάζονται με τους παλιούς. Αισθάνεστε πιο καλά;

“Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να δουλεύει με παιδιά που έχει συνεργαστεί. Που καταλαβαίνουν τι θέλω και να καταλαβαίνω τι θέλουν. Με τους παλιούς ποδοσφαιριστές υπάρχει το εξής γεγονός. Ξέρω τους χαρακτήρες, την ψυχολογία, τις ικανότητές τους και είναι πιο εύκολο για μένα να περάσω πράγματα στην ομάδα. Είναι επίσης σημαντικό, ότι τα παιδιά κάθισαν μόνο τρεις εβδομάδες και παρ’ όλο που ήταν μικρό το διάστημα, δούλεψαν πολύ στις διακοπές τους και ήρθαν έτοιμοι. Είναι ευλογία να συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά σε όλα τα κομμάτια μιας προπόνησης. Όσο για τους νέους ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στην ομάδα; Διαλέξαμε κυρίως παίκτες που ταιριάζουν στο στυλ και στην φιλοσοφία μας”.

-Νιώθετε πλέον, ότι σε πολλές θέσεις θα έχετε “ευχάριστους πονοκεφάλους”;

“Όλες οι ομάδες πρέπει να λειτουργούν έτσι. Να έχουν επιλογές και καλές επιλογές. Για μένα, αυτό που λέτε βέβαια, υπάρχει μόνο σε μια θέση, στην οποία έχω τέσσερις επιλογές και μιλάω φυσικά για τους φορ. Σ’ ότι αφορά το κομμάτι αυτό, όπως έχω πει και στο παρελθόν, την ενδεκάδα την κάνουν οι ίδιοι οι παίκτες. Με την εικόνα που δείχνουν, με την διάθεση, με την ικανότητα… Εγώ προσπαθώ να είμαι δίκαιος και βέβαια οι επιλογές μου θα ποικίλουν ανάλογα με τον αντίπαλο, ωστόσο κάθε παίκτης, θα πρέπει να ξέρει γιατί παίζει ή δεν παίζει σε κάθε ματς. Οπότε και αυτός που θα μείνει εκτός, θα πρέπει να είναι πανέτοιμος ανά πάσα στιγμή. Αυτό για το οποίο να είστε βέβαιοι και μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα παίξουν όλοι”.

-Πέρσι, το ρόστερ ήταν μικρότερο. Φέτος αναγκαστικά δεν θα μείνουν περισσότεροι εκτός αποστολής;

“Πολλά μπορούν να παίξουν ρόλο σ’ αυτό. Είναι η φιλοσοφία μου, είναι το παιχνίδι, είναι ο αντίπαλος. Όμως αυτή είναι και η δουλειά μου. Θα πρέπει να μπορώ να διαχειριστώ του ποδοσφαιριστές μου, όχι για να είναι ευχαριστημένοι, αλλά για να είμαι δίκαιος. Οι περισσότεροι με ξέρουν. Γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργώ, όπως και την φιλοσοφία μου. Ο καλύτερος θα παίζει. Ποτέ δεν με παρασύρει το αποτέλεσμα και δεν πιστεύω στο ρητό που λέει…“ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Γιατί ποτέ ένα ματς, δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση, είναι χαρά μου να έχω πολλούς και καλούς παίκτες και θα δείτε ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Έχω τον τρόπο να το διαχειριστώ καλά αυτό το κομμάτι”.

-Στόχο έχετε θέσει για την Superleague;

“Κοιτάξτε, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο. Εκείνο που θεωρώ δεδομένο όμως είναι, ότι ο Ηρακλής δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει στόχο την παραμονή. Ντρέπομαι να πω κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει συγκεκριμένο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την σταθεροποίηση της ομάδας στην Superleague. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι μετά την επιστροφή είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Γι’ αυτό πρώτα θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα για να θέσουμε τους στόχους. Ωστόσο αν θέλετε κάτι πιο χειροπιαστό, σύμφωνα με αυτό που βλέπω στις προπονήσεις, πιστεύω ότι θα είμαστε μια ομάδα που θα παλέψει για τις ανταγωνιστικές θέσεις της βαθμολογίας”.