Skip to main content

Παπαδημούλης: Στόχος η έξοδος από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως η ελληνική οικονομία επανέρχεται σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

Στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και στις κοινές προκλήσεις Ελλάδας και Ευρώπης, αναφέρεται, σε άρθρο του που φιλοξενεί η ιστοσελίδα «Social Europe», του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως η ελληνική οικονομία επανέρχεται σταδιακά, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και στασιμότητας, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τονίζει, για να προσθέσει πως «τα θετικά αυτά νέα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έχουμε αναλάβει και του τελικού στόχου για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, τον Αύγουστο του 2018».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει μεταξύ άλλων: «κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε τις χρόνιες παθογένειες, τη διαφθορά και ένα σύνθετο σύστημα συμφερόντων, εισάγοντας μεταρρυθμίσεις σε υγεία, παιδεία και δημόσια διοίκηση, που στόχο έχουν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα φυσιολογικό κράτος που σέβεται τον πολίτη και ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα», επισημαίνοντας ότι «βασική μας προτεραιότητα ήταν και είναι η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων και του κόσμου της εργασίας, εκείνων που μας στήριξαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη».

Σχετικά με την γ' αξιολόγηση επισημαίνει ότι «η γρήγορη ολοκλήρωσή της μέσα στο 2017, θα ενδυναμώσει το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και του έργου που παράγεται» με στόχο την προώθηση και δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει πως αναγνωρίζεται πλέον, από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, η μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας και υπογραμμίζει πως το μεγάλο στοίχημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ευρώπη, δεν είναι άλλο από τον τερματισμό «των πολιτικών που μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα, που γέννησαν την κρίση, το φάντασμα του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας, τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες».