Skip to main content

Παπαδημούλης: Είναι παράλογο να ζητούνται μέτρα για μετά το 2018

Την προκαταβολική νομοθέτηση δεν την επιτρέπει το νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο καμίας ευρωπαϊκής χώρας, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι παράλογο να ζητούν οι θεσμοί τη νομοθέτηση μέτρων από τώρα για μετά το 2018, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι λογικό να ζητά κανείς προκαταβολική νομοθέτηση. Είναι κάτι που δεν το επιτρέπει το νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο της Ελλάδας αλλά και καμίας ευρωπαϊκής χώρας. Επιπροσθέτως, δεν ταιριάζει στη κοινή λογική», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που έλεγαν ότι στο χθεσινό Eurogroup όλες οι πλευρές συντάχθηκαν με το ΔΝΤ. «Η εικόνα αυτή δεν είναι ακριβής», διευκρίνισε και τόνισε ότι «υπάρχουν και αποδείξεις: οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, όπως και η θέση που πήραν ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, επίσης οι πολιτικές ομάδες των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου χθες βράδυ, όλοι στις δηλώσεις τους συμφώνησαν ότι η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα από τους στόχους και τις προβλέψεις που είχαν τεθεί. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ESM εκτιμούν πως θα αποδειχθεί αχρείαστος ο «κόφτης», δήλωσε επίσης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το Eurogroup είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να αποσαφηνιστεί η συμφωνία.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει η συμφωνία», τόνισε και πρόσθεσε πως «ούτε οι δανειστές ούτε εμείς θέλουμε το 4ο Μνημόνιο».

«Η παράταση αβεβαιότητας θα δυσκολέψει την ορατή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να τρέξουν οι πάντες: και το κουαρτέτο των δανειστών και η ελληνική πλευρά να κλείσουν και τα 80 προαπαιτούμενα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.