Skip to main content

Παπαδημούλης: Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου

Για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη φάση στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πεύκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης πρότεινε την οργάνωση αναπτυξιακού σχεδίου «made in Greece» ενώ, αναφερόμενος στην αξιολόγηση και την τεχνική συμφωνία, τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου».

Το αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο πρότεινε «θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα οδηγεί σε σταθερή μείωση της ανεργίας και θα διαμορφώνει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμμαχιών, τονίζοντας πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων στέκεται υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας», όπως είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του, υποστήριξε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια «ταραγμένη γειτονιά», κάτι που αποτελεί ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και την οικονομία της, αλλά και συνολικά για την Ε.Ε.