Skip to main content

Παπαδημητρίου: Τέλος του 2017 θα βγούμε στις αγορές

Ο υπουργός απέρριψε την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι «έχουμε περάσει έναν τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων».

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Στο πλαίσιο αυτό, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη ενός «χρηματοδοτικού μαξιλαριού», το οποίο θα συμβάλει στην ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές ακόμη και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, καθώς η ένταξη της χώρας στο QE «έχει περισσότερο συμβολική σημασία, παρά ουσιαστική».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, υποστήριξε ότι «καλό θα ήταν να το έχουμε αλλά εναπόκειται στην απόφαση ενός ανεξάρτητου ιδρύματος και δεν αφορά το πρόγραμμα».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, επανέλαβε ότι η απόφαση των υπουργών Οικονομικών «βάζει» την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός απέρριψε την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι «έχουμε περάσει έναν τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων».