Skip to main content

Παπαδημητρίου: Αδύνατο να νομοθετήσουμε μέτρα για δύο χρόνια μετά

Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ώστε να αποφευχθεί μια νέα κρίση.

Την άποψη ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη μπορει να αντέξει περαιτέρω καθυστερήσεις στην αξιολόγηση αν θέλει να αποφύγει μία νέα συστημική κρίση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist για την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής της ετήσιας έκδοσης «The World in 2017».

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, «όμως δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα. Είναι αδύνατο για μία κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα για δύο χρόνια μετά» πρόσθεσε.

«Διανύουμε διεθνώς μια ρευστή περίοδο με προκλήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμη επενδυτικές ευκαιρίες. Τα τελευταία εφτά χρόνια η Ελλάδα υπέστη μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, από το γ’ τρίμηνο του 2016 υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής του κλίματος στην ελληνική οικονομία», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η επικείμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.