Skip to main content

ΠΑΟΚ που νικάει και τους διαιτητές

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης το είχε πει, με την ανάληψη της προεδρίας του Δικεφάλου, ότι στόχος του είναι η δημιουργία μίας ομάδας που θα νικά και τους διαιτητές. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε με τα γκολ των Φωτάκη και
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης το είχε πει, με την ανάληψη της προεδρίας του Δικεφάλου, ότι στόχος του είναι η δημιουργία μίας ομάδας που θα νικά και τους διαιτητές τύπου Κάκου. Από χθες μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για αυτήν την ομάδα, όπως και οι 30.000 ασπρόμαυροι οπαδοί που κατέκλυσαν την Τούμπα και ώθησαν τον ΠΑΟΚ σε μία σπουδαία νίκη. Τα ανδραγαθήματα του Κάκου δεν αρκούσαν για να γλιτώσουν την ΑΕΚ και ο εμπαθής –με τον ΠΑΟΚ και τον Γκαρσία- Κερκυραίος διαιτητής έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Τούμπα.
Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι το 37ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί, αλλά να μην βρίσκει εύκολα διαδρόμους προς την περιοχή των φιλοξενουμένων. Μοναδική εξαίρεση ένα ξαφνικό σουτ του Βιεϊρίνια στο 15’, που πέρασε λίγο άουτ από την εστία του εμβρόντητου Σάχα. Στο 37’, όμως, ο Τζεμπούρ χτύπησε εσκεμμένα, κι ενώ είχε δοθεί ήδη φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, τον Γκαρσία με τις τάπες στο γόνατο. Ο Κάκος ήταν δίπλα στη φάση, αλλά, αντί να αποβάλει, ως όφειλε τον εριστικό Αλγερινό για το αντιαθλητικό χτύπημά του, προτίμησε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία που, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, εκτέλεσε το φάουλ, κλωτσώντας μανιασμένα την μπάλα στην κερκίδα. Εννιά λεπτά αργότερα, πάντως, ο Πάμπλο έκανε εκπληκτική πάσα στον Βιεϊρίνια, ο Ιβηρας εξτρέμ σταμάτησε έξοχα την μπάλα, τη γύρισε υποδειγματικά στο σημείο του πέναλτι και ο Φωτάκης, που ήρθε σαν τρέιλερ, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα του Σάχα, βάζοντας φωτιά στην, ούτως ή άλλως, πύρινη Τούμπα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σακελλαρίου να στέλνει, στην προσπάθειά του να σεντράρει, την μπάλα στο δοκάρι στο 48’ και τον Λεονάρντο να πραγματοποιεί την πρώτη τελική προσπάθεια της ΑΕΚ μετά από 55’λεπτά αγώνα. Ο Σάχα νίκησε τον Φωτάκη, που αποπειράθηκε να τον νικήσει από απόσταση, στο 63’, όμως μέχρι το 68’ τίποτα δεν προμήνυε τη συγκλονιστική εξέλιξη που θα έπαιρνε το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο, ο Τζεμπούρ, που πλην της κατακριτέας και απεχθούς κίνησης το απέναντι στον Γκαρσία, είχε περάσει απαρατήρητος, έπεσε πάνω στον Κρέσιτς, με τον Κροάτη πορτιέρο, βέβαια, να μην έχει απλώσει τα χέρια του, και ο Κάκος υπέδειξε ελαφρά τη καρδία την εσχάτη των ποινών. Ο Κρέσιτς παραλίγο να αποκρούσει την εκτέλεση του Λεονάρντο, όπως είχε πράξει πέρυσι με τον Σκόκο, όμως η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του. Ο Μάκης Χάβος, όπως είχε δείξει και μεσοβδόμαδα, πόνταρε στον Κριστιάνο, περνώντας τον στον αγώνα στο 78’, και ο Βραζιλιάνος, με την είσοδό του στο παιχνίδι, κέρδισε την αποβολή του Μανωλά που του έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια. Από εκεί και πέρα η πίεση του ΠΑΟΚ έγινε ασφυκτική με τον Χάβο να περνά στο παιχνίδι και τον Μουσλίμοβιτς. Ο Κάκος, όμως, είχε σκοπό να συνεχίσει το ρεσιτάλ του. Ο Βιεϊρίνια, που έκανε πλάκα με τον Λαγό καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ανατράπηκε στο 87’ από τον αριστερό μπακ, αλλά ο κάκιστος Κάκος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 93’ κάρφωσε τον Σάχα, τον Κάκο και όποιον άλλον βρήκε μπροστά του, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Κρέσιτς κράτησε τη νίκη στην εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο και πλέον, για όσους δεν το κατάλαβαν, ο ΠΑΟΚ βροντοφωνάζει εκ νέου παρών. Θρύλε ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου.