Skip to main content

ΠΑΟΚ-Πάρτιζαν 1-0

Παρά τις απουσίες ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλό του πρόσωπο στο φιλικό με την Παρτιζάν την οποία κέρδισε με 1-0 (Παπάζογλου) στην Τούμπα υπό το βλέμμα… κατασκόπου της Φενερμπαχτσέ.
Τέσσερις ημέρες μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ και ο ΠΑΟΚ έδειξε να συνέρχεται και να βαδίζει σε καλό δρόμο. Σε ένα ιστορικό φιλικό όπου 10.000 φίλοι του «δικέφαλου» αλλά και της Παρτιζάν τραγουδούσαν μαζί, η ομάδα του Δερμιτζάκη παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και κατάφερε να επικρατήσει 1-0 με γκολ του Παπάζογλου. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρουσίασε σύστημα 4-2-3-1, που επέλεξε με τους Κοντρέρας και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας, τον Σνάουτσνερ στα δεξιά και τον Λίνο στα αριστερά. Οι Βιτόλο και Μπαλάφας στα αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη μπροστά τους, τον Κουτσιανικούλη δεξιά, τον Φιλομένο αριστερά και τον Παπάζογλου προωθημένο.

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν τους Σέρβους και μόλις στο 5 ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Φιλομένο έκανε τη σέντρα και ο Παπαζογλου με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο με τον Φωτάκη να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, ωστόσο ο Ίλιτς στο 10΄ δεν επέτρεψε στον Παπάζογλου να πετύχει το δεύτερο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως φάνηκαν απειλητικοί μόνο στην περίπτωση του 42΄ όταν ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε τον κίνδυνο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε το ίδιο δυνατά και στο 47΄ ο Φιλομένο θα μπορούσε να σκοράρει, όμως το σουτ έφυγε άουτ. Ο «δικέφαλος» πίεζε όμως οι ευκαιρίες χάνοντας με τους Παπάζογλου (53΄), Φωτάκη (55΄) να μην δείχνουν ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Μετά το 70΄ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι δυο ομάδες έκαναν κάτι σαν... αγγαρεία και ο κόσμος τραγουδούσε για τα ματς με Φενέρμπαχτσε. Η ανυπομονησία για να πάρουν τις φανέλες των παικτών ήταν τέτοια που λίγο πριν το 90΄ μια σφυρίχτρα από τις κερκίδες έδωσε το σύνθημα για το τέλος του ματς και την είσοδο στο γήπεδο!

O Παύλος Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε τους: Κρέσιτς (62΄ Γλύκος), Σνάουτσνερ, Κοντρέρας (46΄ Τσιρίλο), Σαβίνι, Λίνο, Βιτόλο (46΄ Σορλέν), Φωτάκη (62΄ Ίβιτς), Κουτσιανικούλη (62΄ Βιεϊρίνια), Μπαλάφα (46΄ Γκαρσία), Φιλομένο, Παπάζογλου (62΄ Αθανασιάδης).