Skip to main content

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη των «32» του Europa

Ο Δικέφαλος, σε μία κατάμεστη Τούμπα, θα επιδιώξει να διευρύνει το αήττητο σερί που έχει και εκτός των συνόρων, κόντρα στη Σάλκε

Η προσπάθεια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «16» του Europa League ξεκινά απόψε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Τούμπα, αντίστοιχα.

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «32» της διοργάνωσης (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την προσεχή Πέμπτη) οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την τουρκική, Οσμανλίσπορ (20:00), ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά τη Σάλκε (22:05).

Σαφώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει την πιο δύσκολη αποστολή απέναντι στους «βασιλικούς μπλε», που βρίσκονται σε ανοδική πορεία στη Bundesliga (προέρχονται από νίκη επί της Χέρτα και ισοπαλία εκτός έδρας με τη Μπάγερν), ενώ ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του μία ομάδα... στα μέτρα του, η οποία αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας για 4 σερί ματς (τρεις ήττες, μία ισοπαλία).

Ο ΠΑΟΚ, σε μία κατάμεστη Τούμπα, θα επιδιώξει να διευρύνει το αήττητο σερί που έχει και εκτός των συνόρων. Ο Δικέφαλος είναι αήττητος στα 14 από τα 15 τελευταία ματς που έχει δώσει στις εγχώριες διοργανώσεις και εναντίον των Γερμανών θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη που θα του επιτρέψει να πάει με άλλο... αέρα στο Γκελζενκίρχεν.

Ο «πονοκέφαλος» για τον Βλάνταν Ίβιτς ακούει στο όνομα Κάνιας. Ο έμπειρος μέσος τραυματίστηκε στο ματς με τη Ξάνθη και δεν υπολογίζεται. Η ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει ο Σέρβος τεχνικός είναι η ακόλουθη:  Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάκχοφ,Τζάλμα Κάμπος, Ενρίκε,  Αθανασιάδης (Μυστακίδης).

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν με τρεις σημαντικές ελλείψεις. Ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες, Καπίνο, Ιντέγε και Ελιουνούσι, ενώ για λόγους τακτικής δεν υπολογίζονται ούτε οι Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Τσόρι Ντομίνγκες.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Μποτία, Σισοκό, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης, Μάρτινς, Καρντόσο.