Skip to main content

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την πρώτη κούπα της σεζόν στο βόλεϊ

Ο κάτοχος του περσινού τίτλου υποδέχεται σε μονό αγώνα τους πρωταθλητές στις 19:30 στην έδρα του, το «Μελίνα Μερκούρη» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Έναν χρόνο μετά την απίστευτη μονομαχία τους στη Σύρο, όπου ο Δικέφαλος αυτοκτόνησε, χάνοντας τον τίτλο ενώ προηγείτο 2-0 στα σετ και 14-10 στο τάι μπρέικ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δίνουν απόψε δεύτερο ραντεβού σε τελικό Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», αυτή τη φορά στου Ρέντη.

Ο κάτοχος του περυσινού τίτλου υποδέχεται σε μονό αγώνα τους πρωταθλητές στις 19:30 στην έδρα του, το «Μελίνα Μερκούρη», παρουσία μόνον των οπαδών του, όπως προέκυψε από την κλήρωση, για τον πρώτο από τους τρεις εγχώριους τίτλους της φετινής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ, στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, στοχεύει στον πρώτο του τίτλο και στον τέταρτο συνολικά στο ανδρικό βόλεϊ μετά το ντάμπλ (πρωτάθλημα - κύπελλο) τη σεζόν 2014-15 και το πρωτάθλημα του 2016, επιδιώκοντας και τη ρεβάνς για το περυσινό «πατατράκ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε σχετικά: «Ο τελικός είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους υπόλοιπους. Οι αγώνες τίτλου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Θα θέλαμε να είμαστε πλήρης αλλά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Γκόμεζ κάναμε πολλά εναλλακτικά πλάνα. Η ομάδα έχει ανταποκριθεί θετικά σε δύσκολές καταστάσεις και έχει αντέξει. Θα γίνει σκληρός αγώνας. Θέλουμε το Λιγκ Καπ όπως και όλους τους τίτλους της αεζόν αλλά ο σχεδιασμός που κάναμε μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ έχει στόχο να κορυφώσουμε στο πρωτάθλημα».

Στον αντίποδα, Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και στην τέταρτη παρουσία του σε τελικό στοχεύει στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου στη διοργάνωση, μετά το 2016 στη Σύρο, το 2015 στη Γλυφάδα και το 2013 στο Βραχάτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι στο Ρέντη φέτος, σε κάθε διοργάνωση, ενώ στο ίδιο γήπεδο για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 3-1.