Skip to main content

Πάντρεμα προϊόντων Κρήτης και Κύπρου στην Detrop

Με την υψηλή ποιότητα, τα μοναδικά αρώματα και τον αστείρευτο πλούτο της κρητικής γης και της κυπριακής φύσης, 34 επιχειρήσεις θα προβάλουν κατά τη διάρκεια της Detrop τα προϊόντα τους.

Με ένα δημιουργικό «πάντρεμα» των κορυφαίων προϊόντων της Κρήτης και της Κύπρου συμμετέχουν στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων-Εξοπλισμού-Συσκευασίας Detrop τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ελαιόλαδο, ελιές, σαπούνια, μπαχαρικά, πορτοκάλια, αβοκάντο, γκρέιπ φρουτ, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, οίνος, ζιβανία και τυροκομικά προϊόντα δίνουν μια μικρή μόνο γεύση της πλούσιας παραγωγής των δύο νησιών, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Με την υψηλή ποιότητα, τα μοναδικά αρώματα και τον αστείρευτο πλούτο της κρητικής γης και της κυπριακής φύσης, 34 επιχειρήσεις (26 από την Κρήτη και 8 παραγωγοί οίνου από την Κύπρο) θα προβάλουν κατά τη διάρκεια της Detrop τα προϊόντα τους και τον απαράμιλλο χαρακτήρα της τοπικής τους παραγωγής.

Σε μια περίοδο κρίσης, ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών εξακολουθεί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δράσεων εξωστρέφειας των δύο νησιών, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την τοπική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μια σημαντική δράση εξωστρέφειας αποτελεί και η συμμετοχή των κρητικών και κυπριακών επιχειρήσεων στην 22η Detrop, στο πλαίσιο του έργου «Συνεργώ», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, που άρχισε να υλοποιείται από το 2011 και ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τα 5 συμμετέχοντα Επιμελητήρια αρκετές δράσεις προώθησης και υποστήριξης της διασυνοριακής συνεργασίας, όπως επιχειρηματικές ανταλλαγές, συμμετοχές σε κλαδικές εκθέσεις, workshops μεταξύ επιχειρηματιών, εκπαιδευτικά σεμινάρια στελεχών και επιχειρηματιών του κλάδου κλπ.

Η επιλογή της Detrop έγινε καθώς η έκθεση έχει αμιγώς εξαγωγικό προσανατολισμό για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, προβάλλει τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης αυτών, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των 5 Επιμελητηρίων στην 22η Detrop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου εκδήλωση στο Περίπτερο 13 (17:00-19:00), κατά την οποία θα προσφερθούν εδέσματα και αντιπροσωπευτικά πιάτα της κρητικής και κυπριακής κουζίνας, που θα ετοιμάζονται στον χώρο από Κρητικό chef.