Skip to main content

Άνθιμος: Διαδηλώστε αδέλφια μου ότι Μακεδονία ίσον Ελλάδα (video)

Πάνδημη και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία «υπέρ της Πατρίδας και την ελληνικότητας Μακεδονίας» στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ηχηρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έστειλε το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, από τον στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου και πραγματοποιήθηκε η πάνδημη και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία «υπέρ της Πατρίδας και την ελληνικότητας Μακεδονίας» την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους πιστούς όταν στο μήνυμά του είπε χαρακτηριστικά: «Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, φωνάξτε παντού ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

Το «παρών» στην προσευχή έδωσαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Σαρίδης, Γιώργος Λαζαρίδης και Κώστας Ζουράρις, καθώς και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που είναι εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου.