Skip to main content

Παντής: Σκηνοθετημένο, για να δημιουργήσει κλίμα, το συμβάν στη Λέσβο

Το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Σκηνοθετημένο συμβάν, για να δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερο» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, το περιστατικό στη Μυτιλήνη, όπου κάποιοι γονείς έβαλαν «λουκέτο» σε δημοτικό σχολείο, προκειμένου να μη δεχθεί παιδιά προσφύγων στις αίθουσές του.

«Το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα», είπε ο κ. Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας ότι όλες οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους γονέων, δημάρχους κ.λπ. σχετικά με την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα «έχουν επί της ουσίας αντιμετωπιστεί».

«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά. Ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι οποιεσδήποτε ομάδες, θεωρούν ότι μπορούν πολιτικά να πιέσουν. Την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ό,τι κάνει το τεκμηριώνει επιστημονικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά», επισήμανε ο κ. Παντής.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμών των παιδιών προσφύγων, ο γγ του υπ. Παιδείας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί παιδί, που δεν έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς. Όποιο παιδί μετακινείται εκτός camp, εκτός των κέντρων φιλοξενίας, έχει ακολουθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας [...] αυτό είναι πλήρης δέσμευση του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας και όποιος αναφέρεται σε αυτό το θέμα και κάνει σαν να μην έχει ακούσει τη δέσμευση αυτή, νομίζω δεν το κάνει για καλό σκοπό».