Skip to main content

Πανούσης: Να αναλάβει η ακαδημαϊκή κοινότητα τις ευθύνες της

Όχι στο αστυνομοκρατούμενο Πανεπιστήμιο, όχι όμως και στο ανεύθυνο Πανεπιστήμιο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, για το ρόλο των Πανεπιστημίων, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στο ΑΠΘ με τον τραυματισμό 19χρονου σε επεισόδια στη διάρκεια των σημερινών φοιτητικών εκλογών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Πανούσης δήλωσε: «Είναι ένα ζήτημα στο οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να πάρει την ευθύνη. Αλίμονο αν κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές ή πρυτανικές εκλογές ή εξετάσεις καλείται η ΕΛΑΣ να λύσει το θέμα. Είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού κινήματος και του φοιτητικού να το λύνει. Η Αστυνομία, εφόσον έχουμε κίνδυνο για τη ζωή και έχουμε ομοφωνία εισαγγελικών, ακαδημαϊκών και αστυνομικών αρχών, θα μπορούσε να δει πως ακριβώς θα επέμβει. Αλλά όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο Πανεπιστήμιο, όχι όμως και ένα ανεύθυνο Πανεπιστήμιο, που διεκδικεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και δεν μπορεί να διευθετήσει τα του οίκου του».