Skip to main content

Πάνος Καμμένος: Έρχεται η γαλήνη και η ανάπτυξη στη χώρα

Ο υπουργός και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι προτεραιότητα από εδώ και στο εξής αποτελούν οι μεγάλες επενδύσεις

Για μια καινούργια ρότα στην οποία εισέρχεται η χώρα μετά τη διαπραγμάτευση, μίλησε ο Πάνος Καμμένος, κατά την κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η χώρα μετά τη διαπραγμάτευση εισέρχεται σε μια καινούργια ρότα που θα φέρει γαλήνη και ανάπτυξη, η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύθηκε πολύ σκληρά, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια έχουμε και θετικά μέτρα, για πρώτη φορά καταργήθηκε ο μονόλογος των δανειστών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, προτεραιότητα από εδώ και στο εξής αποτελούν οι μεγάλες επενδύσεις, η υλοποίηση των οποίων προϋποθέτει σύγκρουση με την γραφειοκρατία και προς τούτο οι ΑΝΕΛ «θα διευκολύνουν ιδιαίτερα την αποσύνδεση των επενδύσεων από τις γραφειοκρατικές δομές».

Ακόμη, συνεχάρη την ΚΟ του κόμματος για την συνεπή και συμπαγή στάση της, καθώς και για το κοινοβουλευτικό της έργο, ενώ ομοίως συνεχάρη και τα στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικές θέσεις. Εξάλλου, ανέφερε ότι και το κόμμα εισέρχεται σε νέα φάση οργάνωσης με δημιουργία κομματικών δομών σε όλη την Ελλάδα.

Ως προς τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, μίλησε για αμείλικτη στάση σε θέματα διαφθοράς και «ομερτά», προσθέτοντας ότι για τα εξοπλιστικά ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και ότι οι ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση συγκρούστηκαν με πάσης φύσεως συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και των εκδοτικών.

Στην αρχή της εισήγησής του, κ. Καμμένος σημείωσε ότι «όσο είμαστε κυβέρνηση, το 'Αγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Επίσης, επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας - κράτους και πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στην χώρα.