Skip to main content

Πανόραμα: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στο διευθυντή του ξενοδοχείου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών στον 34χρονο διευθυντή του ξενοδοχείου «Νεφέλη», όπου έχασαν τη ζωή τους δύο
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Καρανίκα, στον 34χρονο διευθυντή του ξενοδοχείου «Νεφέλη», όπου έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί- 27 και 28 χρονών- από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Η πρώτη κατηγορία αφορά το θάνατο των δύο νεαρών, που βρέθηκαν σε διάστημα 24ωρων ωρών νεκροί σε ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ η δεύτερη αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου-ενοίκου του ίδιου ξενοδοχείου, που αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της.

Μετά την άσκηση των διώξεων, ο 34χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφασίσει είτε για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δικάσιμο, είτε για την παραγγελία τακτικής ανάκρισης.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πανοράματος, ο 34χρονος εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο τραγικούς θανάτους, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τα συμβάντα.

Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικοί, που εγκατέστησαν πριν από τέσσερα χρόνια στο ξενοδοχείο του τον καυστήρα φυσικού αερίου, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ετήσια συντήρηση.

Είπε, μάλιστα, ότι απασχολεί στο ξενοδοχείο του δύο ειδικούς, που μεριμνούν για τεχνικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό της επιχείρησής του.

Στο μεταξύ, τα επόμενο 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας για την προσωρινή «σφράγιση» του ξενοδοχείου.

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης ερευνούν τους δύο περίεργους θανάτους που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ξενοδοχείο «Νεφέλη», στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δυο άντρες από την Ελλάδα, ηλικίας 27 και 28 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στα δωμάτιά τους. Οι άντρες διέμεναν σε ξεχωριστά δωμάτια το ένα πάνω από το άλλο.

Όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου Τζάου, από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκύπτει ότι και οι δυο άτυχοι νεαροί βρήκαν το θάνατο από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, χωρίς να έχουν καθοριστεί ακόμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν το θάνατο οι άτυχοι νεαροί.

Το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί, ώστε να διεξαχθούν έρευνες από την αστυνομία για τις συνθήκες του θανάτου τους.

Σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής, κ. Τζάου, καταγγέλει ότι ενώ ζητήθηκε  και εστάλη ειδικός εξεταστής από την αστυνομία, εκείνος δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να εκκενωθεί το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να επέλθει ο δεύτερος θάνατος.