Skip to main content

Πάνω από τα 84 δολ. το πετρέλαιο

Πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων, στον απόηχο των ιδιαίτερα ενθαρρυντικών στοιχείων για τη μετ
Πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων, στον απόηχο των ιδιαίτερα ενθαρρυντικών στοιχείων για τη μεταποίηση στην Κίνα και την Ευρωζώνη.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο 68 σεντς στα 84,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 83,41 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 71 σεντς.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, καθώς το αδύναμο δολάριο αντιστάθμισε την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα επιταχύνθηκε το Μάρτιο, ενώ και στην Ευρωζώνη η μεταποίηση αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2006.