Skip to main content

Πάνω από 450 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική χθες σε λίγες ώρες

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, τα οποία συγκροτήθηκαν άμεσα κατάφεραν να επέμβουν σε 100 περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

Πάνω από 450 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την ισχυρή καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 12.00 ποερίπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Από αυτές τις κλήσεις τα συνεργεία της Πυροσβεστικής που συγκροτήθηκαν άμεσα κατάφεραν να ελέγξουν τις 300 και να επέμβουν σε 100 περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων αφορούσε στο κέντρο της πόλης, όπου δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα με πλημμύρες σε καταστήματα, υπόγεια, ακόμα και από το δημαρχειακό μέγαρο και τον Λευκό Πύργο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία άμεσα συγκρότησε 20 συνεργεία με 40 άτομα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν τα προβλήματα στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παροχή και σε άλλους δήμους προκειμένου να υδροδοτηθούν τμήματα που δεν έχουν νερό από χθες.

Σε κάποιες περιοχές παραμένουν τα προβλήματα στην επικοινωνίες, με τα τηλέφωνα να είναι «νεκρά». Στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού - Ευόσμου ορισμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Μέχρι αργά το βράδυ παρέμεναν τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, όπου συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν για να επαναφέρουν το ρεύμα. Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε σήμερα Πέμπτη 10 Μαίου 2018 την πόλη της Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης στο κέντρο της πόλης, κυρίως λόγω εισροής υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς.