Skip to main content

Πάνω από 35.000 αστυνομικοί έλεγχοι σε τρεις μήνες στη Χαλκιδική

Οι έλεγχοι εστιάζονταν στην παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, στο παρεμπόριο, σε τροχονομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα

Πάνω από 35.000 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές το τρίμηνο Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο σε διάφορες τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής. Στη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν 586 άτομα και βεβαιώθηκαν 8.286 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι έλεγχοι εστιάζονταν στην παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, στο παρεμπόριο, σε τροχονομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα. 

Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου του φετινού καλοκαιριού, οργανώθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εστιάζοντας σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 586 άτομα για αδικήματα που αφορούν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, τις τροχονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις, τις παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα αδικήματα. Πραγματοποιήθηκαν 35.436 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 8.286 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Πιο αναλυτικά:

Σχετικά με το παρεμπόριο:
διενεργήθηκαν συνολικά 491 έλεγχοι,
συνελήφθησαν 65 άτομα,
βεβαιώθηκαν 117 παραβάσεις και
κατασχέθηκαν 17.863 είδη παρεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση:
διενεργήθηκαν συνολικά 291 έλεγχοι,
συνελήφθησαν 57 άτομα και
βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις.

Σχετικά με παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ηχορύπανση:
διενεργήθηκαν συνολικά 2.448 έλεγχοι,
συνελήφθησαν 42 άτομα και
βεβαιώθηκαν 363 παραβάσεις.

Σχετικά με τον πολεοδομικό κανονισμό:
διενεργήθηκαν συνολικά 229 έλεγχοι,
συνελήφθησαν 31 άτομα και
βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις.

Σχετικά με τροχονομικούς ελέγχους:
διενεργήθηκαν συνολικά 31.658 έλεγχοι,
συνελήφθησαν 69 άτομα και
βεβαιώθηκαν 7.714 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών διενεργήθηκαν συνολικά 319 έλεγχοι, συνελήφθησαν 76 άτομα και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 2 κιλών και 443,5 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 14 γραμμαρίων, ηρωίνη 6 γραμμαρίων, 65 δενδρύλλια κάνναβης και 150 ναρκωτικά δισκία.

Επίσης, συνελήφθησαν 246 άτομα για κλοπές, παραβάσεις περί αλλοδαπών, καταδικαστικές αποφάσεις και για διάφορα άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ ενημερώθηκαν και οι κατά περίπτωση συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, το τρίμηνο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, εξιχνιάσθηκαν:
2 περιπτώσεις ληστείας,
75 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων,
64 υποθέσεις ναρκωτικών και
316 υποθέσεις που αφορούν λοιπά αδικήματα.