Skip to main content

Πάνω από 30.000 βιβλία στο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά την Παρασκευή το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου - Στα 100 εκθετήρια θα φιλοξενούνται 180 εκδοτικοί οίκοι όλης της χώρας

Από την Παρασκευή και για περισσότερες από δύο εβδομάδες το βιβλίο θα έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκινά το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Από 2 έως 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου - Στάση Στρατηγείου) οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Στα 100 εκθετήρια θα φιλοξενούνται 180 εκδοτικοί οίκοι όλης της χώρας παρουσιάζοντας πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Φέτος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, θα βρεθούν στα εκθετήρια πάνω από 100 συγγραφείς. «Δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί ο κόσμος με τους συγγραφείς και να συνομιλήσει μαζί τους», τόνισε.  

Όπως ανέφερε, «το Φεστιβάλ είναι η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού». Χαρακτήρισε γούρι τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. «Είναι συνδεδεμένο το Φεστιβάλ με τα μπουρίνια. Μόλις ξεκινάμε να στήνουμε, αρχίζει η κακοκαιρία και τα πειράγματα. Αυτό όμως μας τονώνει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη κάθε χρόνο επισκέπτονται το Φεστιβάλ περίπου 300.000-400.000 άτομα εκ των οποίων το 20-25% είναι εκτός Θεσσαλονίκης.

Φέτος είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του» και τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του και στο πλαίσιο του κζ΄ Πνευματικού Μαΐου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές-ποιητικές βραδιές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στον χώρο.

Η τελετή των εγκαινίων του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20.30 στον χώρο των εκδηλώσεων.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 18.30 το απόγευμα έως τις 23.00 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 13.30 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.