Skip to main content

Πάνω από 30 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε γιατί συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής παραβατικότητας, πραγματοποίησε ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού, κατά τους οποίους κατελήφθησαν συνολικά 47 άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των ομάδων “Ζ”, ΔΙ.ΑΣ. και πληρώματα περιπολικών, το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν επιχειρησιακές δράσεις, κατά τις οποίες συνελήφθησαν:

- 6 άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

- 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

- 9 άτομα για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας.  Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα παρεμπορίου (είδη ένδυσης-υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης κ.α.).

- 10 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, είτε έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

- 2 άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

- ένα άτομο για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις για επαιτεία και κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή ατόμων.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί ομάδας “Ζ” της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, σε κεντρικά σημεία διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης και σε σηματοδότες κεντρικών οδικών αξόνων, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που καθ΄έξη επαιτούν, από φυγοπονία και φιλοχρηματία, και επιχειρούν με τεχνάσματα να προκαλέσουν τον οίκτο και τη συμπόνια των διερχόμενων, αποσκοπώντας αποκλειστικά στο οικονομικό κέρδος.

Βεβαιώθηκαν συνολικά εννέα πταισματικές παραβάσεις για επαιτεία.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης, νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, κατά τη διάρκεια της οποίας βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις, που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.