Skip to main content

Πάνω από 22 τόνοι χαρτί συλλέχθηκαν σε 73 σχολεία της δυτ.Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία, που υλοποίησε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας σε τέσσερις δήμους

Συνολικά 22,120 τόνοι χαρτιού συλλέχθηκαν από το πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντος μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία», που υλοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη από τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος.

Τα έσοδα από την πώληση του ανακυκλωμένου χαρτιού ανήλθαν σε περίπου 4.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη της ανάγκης για γραφική ύλη των σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ανέρχεται στα 73 με συνολικό αριθμό μαθητών 19.541.

Όπως τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του Φορέα, βάσει της εκτιμώμενης ποσότητας συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού ανά σχολείο και με την παραδοχή ότι κάθε κάδος δύναται να συλλέξει ποσότητα ανακυκλώσιμου χαρτιού εως 500 κιλών, τοποθετήθηκαν 109 κάδοι στο σύνολο των σχολικών μονάδων των τεσσάρων δήμων. Στη συνέχεια απορριμματοφόρα του ΦΟΔΣΑ συνέλεξαν το ανακυκλώσιμο υλικό από κάθε σχολική μονάδα και το οδήγησαν στο χώρο του ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) Ταγαράδων, όπου μεταφορτώθηκε με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων έργου σε σκάφες συλλογής , οι οποίες αφού ζυγίστηκαν στη γεφυροπλάστιγγα Ταγαράδων, απομακρύνθηκαν με ιδία μέσα και δαπάνες αναδόχου ο οποίος επελέγη κατόπιν δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας που διεξήχθη από το ΙΤΥΕ – Διόφαντος.

«Όπως έχω πει πολλές φορές στέκομαι ιδιαίτερα στα σχολεία διότι το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσης της νέας γενιάς για τα ζητήματα περιβάλλοντος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτικών προτεραιοτήτων του ΦΟΔΣΑ. Τα παιδιά είναι αυτά τα οποία επιβάλλουν στους γονείς αλλαγές συμπεριφορών. Γι’ αυτό και επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και τα αποτελέσματα όπως είδαμε δικαιώνουν την προσπάθεια μας», καταλήγει ο κ. Γεράνης.