Skip to main content

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0

Παρόλο που αγωνίστηκε με 10 παίκτες για περίπου μία ώρα, ο Ηρακλής πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη. Δε μέτρησε γκολ του Επστάιν, ενώ αγκωνιά του Μπάλαμπαν στο Γερμανό εξτρέμ διέλαθε της προ
Ισοπαλία χωρίς τέρματα απέσπασε ο Ηρακλής στη Νέα Σμύρνη, κατακτώντας σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Μπουμπένκο είχε ζητήσει τη νίκη, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα του έπαιξε για 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γιάκομπ, μόνο ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί το αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι κυανόλευκοι βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και εξακολουθούν να κινδυνεύουν. Όπως κι ο Πανιώνιος, που έχει έναν περισσότερο. Οι κυανέρυθροι πίεσαν για το τρίποντο, αλλά με τον ανορθόδοξο τρόπο που προσπαθούσαν δε βρήκαν δίχτυα και μετά το ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη, αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους. Ο «γηραιός» έχει παράπονα από το διαιτητή Σιδηρόπουλο τόσο για γκολ του Επστάιν που δεν μέτρησε, όσο και για αγκωνιά του Μπάλαμπαν που δεν καταγράφηκε.

Χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία κύλησε το πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να φαίνονται επηρεασμένες από την κρισιμότητα του αγώνα και την ανάγκη κατάκτησης βαθμών. Κατά κύριο λόγο, οι κυανέρυθροι διατηρούσαν μία φλύαρη υπεροχή, ωστόσο ο Φερνάντεζ δεν είχε κανένα προβλήματα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, όπως κι ο Ανδριόλας στην απέναντι εστία.

Σημαντικότερη στιγμή ήταν η αποβολή του Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος, που έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα, ήταν εκνευρισμένος από την αρχή και κατάφερε να αποβληθεί σε έξι λεπτά με δύο κίτρινες κάρτες. Η μία για διαμαρτυρία και η άλλη για καθυστέρηση, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τα υπόλοιπα 55 λεπτά. Κι ο Πανιώνιος όμως είχε μία απώλεια, αφού ο Εστογιάνοφ αποχώρησε τραυματίας στο 39΄, με τον Γουνδουλάκη να παίρνει τη θέση του.

Με την έναρξη της επανάληψης και για να αυξήσει την πίεσή στην εστία του Φερνάντεζ,  ο Παράσχος πέρασε τον Κούκετς, μετατρέποντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2. Απόφαση που είχε άμεσα αποτελέσματα, με τους κυανέρυθρους να αγγίζουν τρεις φορές το γκολ στο πρώτο 10λεπτο. Δύο με τον Μανιάτη, που είχε και δοκάρι, και μία με τον Σιόβα. Αναγκαστικά, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, ωστόσο είχαν την ευκαιρία να κάνουν τη ζημιά, με τον Μάρα όμως να μην βρίσκει στόχο στο 57΄.

Ο Ηρακλής πάντως έχει πολλά παράπονα από τον Σιδηρόπουλο. Ανεξάρτητα από την αποβολή του Γιάκομπ, οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για πλεονέκτημα που δεν άφησε ο διαιτητής στο 44΄ και στη συνέχεια της φάσης σκόραρε ο Επστάιν, όσο και για αγκωνιά του Μπάλαμπαν στον Επστάιν, που δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 70΄.

Την ώρα που ο Ηρακλής κρατούσε με νύχια και με δόντια τον βαθμό, ο Παράσχος έριξε στη μάχη και τον Μπουβάλ και ο Πανιώνιος αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή του. Παρότι κυνηγούσε με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ, βρήκε τον τρόπο να απειλήσει, αλλά ο Κουμορτζί αστόχησε από ευνοϊκή θέση στο 82΄, στην τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία της ομάδας του. Ο Ηρακλής κράτησε και πήρε σημαντικό βαθμό στη Νέα Σμύρνη.