Skip to main content

Panic button σε νοσοκομεία και ιδιώνυμο για περιστατικά βίας σε γιατρούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο και υπαμειβόμενο, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου

«Ζητάμε την τοποθέτηση ενός κουμπιού πανικού στα νοσοκομεία για να παρέχεται άμεσα βοήθεια στο προσωπικό που βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, τονίζοντας πως στο εξωτερικό υπάρχουν υπηρεσίες σε κάθε νοσοκομείο που θα βοηθήσουν τον γιατρό από περιστατικά βίας.

«Καταλαβαίνουμε ότι τα νοσοκομεία καθυστερούν πολύ στην αντιμετώπιση των περιστατικών αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο και υπαμειβόμενο και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα», επισήμανε ο κ. Νίτσας.

Όπως είπε, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόθεση νομοθέτησης εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης ιδιωνύμου αδικήματος για περιστατικά βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών. «Ο ΙΣΘ εδώ και χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2019, ζητά τη νομοθέτηση του ιδιωνύμου αδικήματος για περιστατικά βίας κατά των γιατρών. Επίσης ο ΙΣΘ πρωτοπορώντας πανελλαδικά έχει συστήσει παρατηρητήριο κατά της βίας στους γιατρούς, όπου καταγράφονται όλα τα περιστατικά βίας και ταυτόχρονα έχει παράσχει νομική συμπαράστασή στους γιατρούς-μέλη του τα οποία έχουν πέσει θύματα βίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.