Skip to main content

Πανευρωπαϊκό βραβείο για τον «Υδάτινο Τουρισμό» του νομού Σερρών

Το πρώτο βραβείο στη θεματική ενότητα «Υδάτινος τουρισμός» έλαβε σε επίπεδο χώρας, ο νομός Σερρών, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον «Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας».
Το πρώτο βραβείο στη θεματική ενότητα «Υδάτινος τουρισμός» (Aquatic Tourism) έλαβε σε επίπεδο χώρας, ο νομός Σερρών, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον «Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας» (European Destination of Excellence), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο διαγωνισμό αφορούσαν τις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές, το διευρωπαϊκό πολιτιστικό μοντέλο τουρισμού, τις περιπτωσιολογικές μελέτες διαπολιτισμικών διαλόγων, ενώ παρουσιάστηκαν μελέτες για τον τουρισμό, τη βιωσιμότητα, τη δικτύωση κλπ.

Τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, που ήταν αφιερωμένη στο «Δίκτυο» όλων των νικητών προορισμών, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν τη διοίκηση και τη δομή του «Δικτύου» EDEN, τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, τη γνώση του «Δικτύου» για την ανταγωνιστικότητα και την αειφορία του ευρωπαϊκού τουρισμού, καθώς και τη διαχείριση της γνώσης για την τουριστική ανάπτυξη γύρω από τις λίμνες.

«Τα οφέλη για το νομό Σερρών είναι πολλαπλά. Πλέον γίνεται αναγνωρίσιμος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτώντας ονοματεπώνυμο», τόνισε ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, ενώ επισήμανε πως ο νομός Σερρών «βγαίνει από την αφάνεια και μετατρέπεται από κουκκίδα σε ευμέγεθες και διακριτικό σχήμα στο Ευρωπαϊκό χάρτη».