Skip to main content

Πανελλαδικό συλλαλητήριο προγραμματίζει το ΚΚΕ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Μαϊου προγραμματίζει το ΚΚΕ αντιδρώντας στη σημερινή πολιτική και το πολιτικό σύστημα, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Πανελλαδική κινητοποίηση για τη διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, με την οποία θα εκφράζεται η συνολική αντίθεση στη σημερινή πολιτική αλλά και το πολιτικό σύστημα, ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η κινητοποίηση αυτή θα κορυφωθεί στις 15 Μαΐου με πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Η κ. Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι απέρριψε πρόταση των εκπροσώπων της ΕΚΤ, το ΔΝΤ και της ΕΕ, της Τρόϊκα δηλαδή, για συνάντηση με το ΚΚΕ, γιατί, όπως είπε, «δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε».

Σε ερώτηση αν μία σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για την οικονομία θα μπορούσε να προσφέρει, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι τίποτα δεν θα προσφέρει, ωστόσο πρόσθεσε ότι «μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι τα κόμματα που μοιάζουν μεταξύ τους».

Στην ερώτηση αν υποστηρίζει το αίτημα για δημοψήφισμα, η γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε ότι πρόκειται για πλήρη αποπροσανατολισμό από τη στιγμή που ήδη είναι σε εξέλιξη ο μηχανισμός και η Ελλάδα βρίσκεται ήδη μέσα σ΄ αυτό.

Όσον αφορά στην άποψη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κηδεμονία από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι κυβερνήσεις υπό κηδεμονία δεν υπάρχουν.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη, λόγω της οικονομικής κρίσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΕΒ νιώθουν ανατριχίλα στην ιδέα να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του.

Ακόμη η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική οποιαδήποτε συζήτηση για διενέργεια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι δεν είναι σοβαρό να ζητηθεί κάτι τέτοιο, έξι μήνες μετά τις εκλογές και πρόσθεσε ότι η δυσφορία του λαού μπορεί να εκφραστεί στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.