Skip to main content

Πανελλαδική απεργία και πορεία στην Αθήνα σήμερα από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Τις επόμενες κινήσεις της θα αποφασίσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία συνεδριάζει το απόγευμα για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Τις επόμενες κινήσεις της θα αποφασίσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία συνεδριάζει το απόγευμα για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον.

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων πάντως, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ κάνουν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία ενώ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 10:30 ξεκινώντας από την πλατεία Καραϊσκάκη και έχοντας ως κατεύθυνση τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη χθες, ο Γιάννης Μπουτάρης «πάγωσε» τη συμφωνία με τον ιδιώτη καθώς, όπως είπε, οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν ότι θα βγει στους δρόμους ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας και η πόλη θα επανέλθει σε νορμάλ κατάσταση την Κυριακή.

Σε χθεσινή ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσσαλονίκης διεμήνυσαν ότι συμμετέχουν στην πορεία στην Αθήνα αφήνοντας πίσω ομάδες περιφρούρησης και τόνισαν: «Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί η κυβέρνηση κοροϊδεύει και εξαπατά τους εργαζόμενους οδηγώντας τους στην απόλυση. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό της πόλης αλλά και στον αγώνα μας, και με το δεδομένο των καιρικών συνθηκών, ενισχύουμε το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο από την πρώτη στιγμή έβγαινε στο δρόμο. Προσωρινά αποτρέψαμε την εμπλοκή του ιδιώτη με παρεμβάσεις μας. Ο δήμαρχος είπε ότι το παγώνει και δεν το παίρνει πίσω. Εμείς παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα».