Skip to main content

Πανελλαδικές εξετάσεις από αύριο

Αύριο Παρασκευή 14 Μαϊου ξεκινά η μάχη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα
Αύριο Παρασκευή 14 Μαϊου ξεκινά η μάχη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 7.30 πμ.

Συνολικά 92.882 υποψήφιοι θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας διεκδικώντας μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μετά την κατάργηση της βάσης του 10, η εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αναμένεται φέτος ευκολότερη.

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι θέσεις εισακτέων για το ακαδ. έτος 2010-2011 ανέρχονται:

α) Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750.

β) Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.