Skip to main content

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2

Την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσει από «σαράντα κύματα». Ο Ηρακλής προηγήθηκε 0-2 με τους Μάρα και Πίτου Γκαρσία, αλ
Την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσει από «σαράντα κύματα». Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-2 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, παρά το σοκ του δίλεπτου 20’-21’, όταν ο «γηραιός» προηγήθηκε με 2-0 και απείλησε με νέα «παγωμάρα». Πάλι σούπερ ο Σισέ, αποδοκιμάστηκε έντονα ο Τζόρβας που φέρει ευθύνη στα γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ είχε περισσότερες συγκινήσεις από όσες θα μπορούσε να προβλέψει κανείς. Ο Γκμοχ παρέταξε μια αρκετά ορθολογική ενδεκάδα, επιλέγοντας τελικά τον Κατσουράνη για παρτενέρ του Μπουμσόνγκ και δίνοντας θέση βασικού στον Ζιλμπέρτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά κινητικός στο πρώτο 20λεπτο, απείλησε με τον Σισέ στο 3’ και στο 14’ και τον Λουίς Γκαρσία στο 4’, δεν διέβλεπε όμως τους κινδύνους λόγω της «χαλαρότητας» ανάμεσα στις γραμμές και τους χώρους που έμεναν ελεύθεροι στα άκρα.

Ο «γηραιός» προειδοποίησε στο 18’ με τον Αραμπατζή που εκμεταλλεύθηκε ένα τέτοιο κενό από τα δεξιά και έφτασε μέχρι τον Τζόρβα για να σουτάρει άουτ. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε με κεφαλιά ο Γκαρσία στο 19’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους. Ο Βύντρα ξεχάστηκε ψηλά και επέτρεψε στον Σολτάνι να σημαδέψει με την άνεση του τον Μάρα και αυτός να σκοράρει στην κλειστή γωνία του Τζόρβα. Άμεσα ήρθε και το 0-2 που πύκνωσε τις αντιδράσεις του κοινού, κυρίως προς το πρόσωπο του διεθνή γκολκίπερ. Στο μακρινό σουτ του Ιάκομπ, ο Τζόρβας προτίμησε να επέμβει με τα πόδια και στην επαναφορά ένα νέο λάθος του Κατσουράνη μετατράπηκε σε… ασίστ για τον Πίτου Γκαρσία που έκανε εύκολα το 0-2 στο 21’.

Ήταν σαφές πως οι «πράσινοι» είχαν ένα βουνό να ανέβουν και σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα είχαν σύμμαχο τον κόσμο τους που ακουγόταν και ήταν εξαγριωμένος με όσα έβλεπε. Το ματς πήρε έναν άναρχο χαρακτήρα, διασκεδαστικό για τους ουδέτερους αλλά όχι υψηλής ποιότητας. Ο Ιάκομπ έφτασε απέναντι στο 0-3 στο 29’ αλλά σούταρε άουτ από καλή θέση και η αστοχία του αποδείχτηκε καθοριστική για τους Θεσσαλονικείς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (30’) ο Γκαρσία τιμώρησε την ασυνεννοησία των Κυριαζή και Κατσιαμπή σε μια απομάκρυνση του Χοσέμι και μείωσε με αριστερό σουτ από τα όρια της περιοχής.

Αυτό ήταν ότι χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να αντιληφθεί πως το παιχνίδι δεν ήταν χαμένο. Με τους Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλο να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, οι «πράσινοι» είχαν την απαραίτητη κίνηση έξω από τα καρέ του Ελευθερόπουλου για να κυνηγήσουν με αξιώσεις την ισοφάριση. Δεν ήρθε στην ευκαιρία του Σισέ με προβολή στο 35’, ήρθε όμως στην εκπνοή του ημιχρόνου με κεφαλιά του Γάλλου στο κόρνερ του Λουίς Γκαρσία.

Ο Παναθηναϊκός είχε ανατρέψει το μομέντουμ του ματς, φρόντισε όμως και να το υπερασπίσει στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, με καλύτερο όλων των Σισέ που έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά, ξανά… Ο Γάλλος είχε μια καλή μεταβίβαση στον Μαρίνο στο 48’ αλλά ο 22χρονος απέτυχε να σκοράρει και δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε και τελείωσε μια φάση που κατέληξε σε γκολ. Με άνοιγμα στον Σπυρόπουλο και γρήγορο πλασάρισμα στην περιοχή, ο Σισέ βρέθηκε αμαρκάριστος και στην σέντρα που δέχτηκε από τον διεθνή μπακ ήταν εκεί για να κάνει το 3-2 με κεφαλιά και να δώσει νέες ανάσες σε Γκμοχ, συμπαίκτες και οπαδούς.

Συνολικά, το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλό με το πρώτο. Ο ρυθμός έπεσε πολύ, καθώς ο Παναθηναϊκός επιδίωξε να γυρίσει μπάλα και να μην δώσει νέες φάσεις στον «γηραιό» τόσο αβίαστα. Οι παίκτες του Ουζουνίδη φάνηκαν να μένουν κάπως και από δυνάμεις και από την στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν πάρει το μήνυμα από το πρώτο μέρος, οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούσαν να τους αιφνιδιάσουν ξανά. Ο Ηρακλής απείλησε μόνο με μια «κομπίνα» σε φάουλ-πάσα του Πίτου Γκαρσία για τον Σολτάνι στο 53’ και μια κεφαλιά του Ιάκομπ στο 85’ όταν όλα είχαν τελειώσει.

Για να συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν και ένα τέταρτο γκολ, που δεν έμοιαζε τόσο απλή υπόθεση από την στιγμή που ο Σισέ αποχώρησε τραυματίας στο 65’. Την λύση έδωσε ο αντικαταστάτης του, ο Αντώνης Πετρόπουλος που έκανε το 4-2 με πλασέ ύστερα από σέντρα του Κατσουράνη και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή.

Οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες φάσεις στην επανάληψη με τους Μαρίνο (54’), Πλεσί (67’) και Καραγκούνη (75’). Στις αρχές του δευτέρου μέρους (54’) υπήρχε και μια αμφισβητούμενη φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός ζήτησε αρχικά πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο και μετά γκολ του Λουίς Γκαρσία, ωστόσο ο Βοσκάκης έδωσε τέλος σφυρίζοντας επιθετικό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, δίχως να φαίνεται πως είχε δίκιο. Στο τέλος, (92’), απέβαλλε με δύο απανωτές «κίτρινες» τον Σολτάνι (την πρώτη για φάουλ στον Βύντρα, την δεύτερη για διαμαρτυρία) προκαλώντας την αντίδραση και του πάγκου του Ηρακλή.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος (68’ Σιμάο), Μαρίνος (76’ Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία, Σισέ (65’ Πετρόπουλος).

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κυριαζής (46’ Σίσιτς), Κατσιαμπής (80’ Κατσίκας), Μάρα, Κυριαζής, Κανακούδης, Χοσέμι, Αραμπατζής, Ιάκομπ, Πίτου, Σοάρες, Σολτάνι.