Skip to main content

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ

"Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας.

Να παραιτηθεί κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης αποδίδοντας του ευθύνες για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον Σαρωνικό η πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ".

"Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία και ανικανότητα.

"Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα", συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντά πως "ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ". Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, τη νύχτα του ναυαγίου δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι δύτες, κάτι που έκαναν σύμφωνα με τον ίδιο με το πρώτο φως της ημέρας.

"Καταστρέψατε τον Σαρωνικό, όλη την Αττική, και γελάτε", συνέχισε τη σφοδρή επίθεσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα

Όσον αφορά το ναυάγιο, ο υπουργός είπε πως έχει "υποψίες" τις οποίες έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα αλλά και στον πρωθυπουργό. "Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα", συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για "μαύρη προπαγάνδα".

Τέλος, αναφορικά με τη δήλωσή του "γιατί να μην κάνετε μπάνιο;" ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη και σημείωσε: "Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα".