Skip to main content

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η Ευρώπη κακοποιεί τον εαυτό της

O κ. Κουρουμπλής επικαλέστηκε δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κατά της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων.

«H Ευρώπη κακοποιεί τον εαυτό της με αυτές τις επιλογές», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής από τη Χίο, αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup.

O κ. Κουρουμπλής επικαλέστηκε δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κατά της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες καλείται η χώρα να διαχειριστεί όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την προσφυγική.

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, του δημάρχου Μανώλη Βουρνού, και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο του Νησιού.

Στόχος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς του νησιού, ήταν η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και η συζήτηση προτάσεων για την επίλυσή τους.

Τον κ. Κουρουμπλή συνοδεύει στην περιοδεία του, σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης.