Skip to main content

Παλικαρίσια ισοπαλία για την Εθνική στις Βρυξέλλες (video)

Η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί με τον Μήτρογλου, έμεινε με δέκα, ισοφαρίστηκε από τον Λουκάκου και κράτησε τον σπουδαίο βαθμό με επέμβαση του Καπίνο

Ισόπαλη με 1-1 αναδείχθηκε η Εθνική Ελλάδος στις Βρυξέλλες εναντίον του Βελγίου για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Με αυτή την ισοπαλία, η Εθνική διατηρείται στη 2η θέση του ομίλου με 11 βαθμούς ενώ Βέλγιο και Βοσνία έχουν από 13 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική με εξαιρετική αμυντική τακτική κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους αστέρες του Βελγίου με τους παίκτες των ''κόκκινων διαβόλων'' να πραγματοποιούν λίγες ευκαιρίες.

Στο 13΄μετά τη σέντρα του Μέρτενς από τα δεξιά, ο Φελαϊνί επιχείρησε σκαστή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων πραγματοποιήθηκε στο 31' όταν μετά τη σέντρα του Καράσκο από τ' αριστερά, ο Φελαϊνί έπιασε τακουνάκι αλλά ο Καπίνο απέκρουσε τη μπάλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να παγώσει το ''King Baudouin'' καθώς στο 46΄βρέθηκε να προηγείται μετά από ασίστ με κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας και πλασέ του Μήτρογλου που νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1.

Στο 65΄το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε ο Ταχτσίδης αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα με την πίεση των Βέλγων να γίνεται ασφυκτική.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 77΄όταν ο Μέρτενς δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο σε τετ α τετ ενώ στη συνέχεια το σουτ του Λουκάκου πέρασε κόρνερ.

Στο 82΄οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνες έχασαν μια ακόμη σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Βίτσελ σούταρε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή για τον Ζέκα ώστε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με στόχο να ενισχύσει τα μετόπισθεν αλλά το Βέλγιο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 89΄με εξαιρετικό σουτ του Λουκάκου για το 1-1.

Μάλιστα στο πρώτο λεπτό τον καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη όταν ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Λουκάκου κρατώντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας για την Ελλάδα.

Τέλος σημειώνεται ότι για τη ''γαλανόλευκη'' αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας καθώς με τη λήξη της αναμέτρησης διαπληκτίστηκε με τον Λουκάκου με απαοτέλεσμα ο διαιτητής Μπριχ να τον αποβάλλει.

Οι συνθέσεις:

 

Βέλγιο (Μαρτίνες): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου

Ελλάδα (Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).