Skip to main content

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό για το κύπελλο (vid)

Με τους Σισοκό και Νικολάου να πετυχαίνουν για πρώτη φορά γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στους «8» του θεσμού

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Άρης στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό για την επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι κιτρινόμαυροι του Νίκου Αναστόπουλου που παρατάχθηκαν στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου με αλλαγές έδωσαν τη δική τους μάχη αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σκόραραν νωρίς και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ο Άρης κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του αλλά ταυτόχρονα δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 15΄ο Μάρτινς βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ελιονούσι αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και στο 21΄ο Μπαργκάν από τα αριστερά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ντούνη αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση μπροστά από τον Λεάλι.

Η καλύτερη ευκαιρία των ερυθρολεύκων πραγματοποιήθηκε στο 25΄όταν ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε φάουλ και ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αναγνωστόπουλος με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν στο 37΄ο Καπνίδης έβγαινε τετ α τετ με τον Λεάλι αλλά ο α΄βοηθός, Βλάσσης τον σταμάτησε λανθασμένα σηκώνοντας το σημαιάκι για οφσάιντ.


Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 50΄ο Μανθάτης από τα δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή του Άρη με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει και τη μπάλα από κόντρα να φτάνει στον Σισοκό που με πλασέ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πέτυχε το 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους πραγματοποιήθηκε στο 55΄όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ αλλά κανείς από τους συμπαίκτες του δεν μπόρεσε τελικώς να βρει τη μπάλα.

Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά στο 64΄όταν το σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε εκτός εστίας ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καρντόσο μετά από συνδυασμό με τον Ιρανό επιθετικό ένα λεπτό αργότερα.

Ο Άρης έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με το σουτ του Μπαργκάν στο 79΄αλλά και την προσπάθεια του ίδιου παίκτη τρία λεπτά αργότερα που απομάκρυνε την τελευταία στιγμή ο Ρομαό.

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε την υπόθεση νίκη όταν στο 86΄ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ και ο Νικολάου με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το τελικό 2-0.


Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσο, Νικολάου, Παρέδες (Φιγκέιρας 80΄), Σισoκό, Μάρτινς (Ρομαό 77΄), Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Ελιουνούσι (Σεμπά 71΄), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Άρης (Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Νέτο (Καρβούνης 87΄), Ντούνης (Παυλίδης 75΄), Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (Ανάκογλου 70΄), Μπαργκάν.