Skip to main content

Μακελειό στη Λαχόρη στο Καθολικό Πάσχα, παιδιά και γυναίκες τα θύματα

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μουστανσάρ Φερόζ.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σχεδόν 300 τραυματίστηκαν  σήμερα έξω από ένα δημόσιο πάρκο στη Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν, εξαιτίας επίθεσης καμικάζι από ταλιμπάν, στην περιοχή Πουντζάμπ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, ακριβώς έξω από την πύλη εξόδου και σε απόσταση μερικών μέτρων από τις κούνιες όπου έπαιζαν μικρά παιδιά. Στο πάρκο βρίσκονταν πολλές οικογένειες χριστιανών για τη γιορτή του Πάσχα των καθολικών.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος καθώς πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ευθύνη για το κτηνώδες αιματοκύλισμα ανέλαβε φράξια των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, λέγοντας ότι στόχος ήταν η μικρή χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν.

«Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ ότι έχουμε εισέλθει στη Λαχώρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει. Οι καμικάζι μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις», προειδοποίησε εκπρόσωπος των ταλιμπάν.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες με ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ο καμικάζι χτύπησε στην καρδιά της επαρχίας Πουντζάμπ, της μεγαλύτερης και πιο εύπορης της χώρας.