Skip to main content

Πακέτο νομοσχεδίων για την οικονομία προωθείται στη Βουλή

Αφορούν από τα κλειστά επαγγέλματα μέχρι την εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ αντρών - γυναικών.
Ένα πακέτο νομοσχεδίων, το οποίο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο προεργασίας και προετοιμασίας, ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η σαφής εντολή που έδωσε χθες το μεσημέρι προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό, πέραν του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), που αυτή τη στιγμή συνιστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση, εντάσσονται επίσης το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.  Στην ουσία, το εν λόγω νομοθέτημα θα επιφέρει την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας στο θέμα της εξίσωσης, το οποίο αναμένεται ότι θα προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Στην κυβέρνηση, όμως, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίησή του, καθώς τα περιθώρια ελιγμών έχουν εξαντληθεί.

Επίσης, στο ίδιο πακέτο νομοσχεδίων, που θα πάρουν άμεσα το δρόμο για τη Βουλή εντάσσεται κι εκείνο το οποίο προβλέπει τη λειτουργίας ως ανεξάρτητης  της Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας, η οποία θα μετατραπεί σε Αρχή. Το τρίτο νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή είναι εκείνο το οποίο θα ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Κοινοτικής Οδηγίας περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών κι ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ τον κύκλο θα κλείσει η κατάθεση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2010.