Skip to main content

Πάγος σε δρόμους του κέντρου- Πρόκληση μικροατυχημάτων (φωτο+video)

Προβλήματα ολισθηρότητας του δρόμου εξαιτίας του πάγου σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης. Μικροσυγκρούσεις και εκτροπές οχημάτων.

«Πατινάζ» κάνουν ΙΧ και πεζοί σε δρόμους στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι εκ των οποίων καλύπτονται από πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, προβλήματα ολισθηρότητας εξαιτίας του πάγου σημειώνονται στις οδούς Ολύμπου, Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Αλεξάνδρου Σβώλου, σε στενά στην Καλαμαριά αλλά και σε σημεία πάνω και γύρω από την οδό Τσιμισκή. Επίσης, οι οδηγοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην κάθοδο από την περιφερειακή οδό προς τον Άγιο Παύλο, καθώς υπάρχει πάγος σχεδόν σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Όχι.

Ειδικά στους δρόμους, οι οποίοι είναι κατηφορικοί, πάγος έχει πιάσει στα σημεία των διασταυρώσεων.

Αποτέλεσμα ήταν η πρόκληση μικροσυγκρούσεων μεταξύ ΙΧ αλλά και κάποιες εκτροπές οχημάτων. 

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στην οδό Ρογκότη, όπου υπάρχει διαρροή νερού, το οποίο παγώνει.

«Η κατάσταση αυτή επικρατεί από χθες το πρωί. Έχουν σπάσει σωλήνες πιθανόν από κλιματιστικά και τρέχει νερό συνεχώς. Χθες στις 16.30 τηλεφώνησα στην ΕΥΑΘ, στις βλάβες για να τους ειδοποιήσω, αλλά δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν επειδή δεν ήξερα τον αριθμό του ρολογιού», δήλωσε στη Voria.gr ο Χρήστος Ζακόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος επί της οδού Ρογκότη.

Αντίστοιχη κατάσταση με αυτή στην οδό Ρογκότη παρατηρείται και σε άλλα σημεία του κέντρου, καθώς με τη θραύση σωλήνων σε διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους, αρχίζουν να τρέχουν νερά τα οποία λόγω ψύχους δημιουργούν σταλακτίτες.

Από πλευράς του, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας για τον δήμο Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς επισήμανε, μιλώντας στη Voria.gr, ότι η υπεύθυνη υπηρεσία έχει ρίξει αλάτι σε όλα τα σημεία που υπήρχαν στάσιμα νερά και υπενθύμισε ότι υπάρχουν σάκοι άλατος σε 50 σημεία στις περιοχές της Τούμπας, της Άνω Πόλης και της Τριανδρίας τα οποία μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης.

«Εάν κάποια στιγμή έπεσαν νερά σήμερα και δεν έχουμε προλάβει αυτό θα είναι σε πολύ συγκεκριμένα σημεία» υποστήριξε ο κ. Ψαρράς.

Αντίστοιχη κατάσταση με την οδό Ρογκότη επικρατεί και στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, όπου έχουν σπάσει σωλήνες και τρέχει νερό από την ταράτσα της πολυκατοικίας. Το νερό παγώνει σε όλο το ύψος της πολυκατοικίας, δημιουργώντας σταλακτίτες, ενώ το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο πάγο.

Πάγος υπάρχει σε πολλά σημεία στα πεζοδρόμια των οδών Τσιμισκή, Πολυτεχνείου και Εγνατία.