Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

«ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΑ

Διακόπτονται τα μαθήματα σε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΑΤΕΙΘ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στη πόλη.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών από το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης στη Voria.gr, το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό και αύριο λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όπως τόνισε, συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στο σύστημα θέρμανσης του πανεπιστημίου, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίας δυσχεραίνουν τον έλεγχο και την επισκευή των παγωμένων σωληνώσεων.

Πάντως, ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ανέφερε πως εάν όλα πάνε καλά το πανεπιστήμιο ενδέχεται να λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη.

Κλειστό, εκτός απροόπτου, θα είναι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από τη 1 το μεσημέρι σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας που έχει πλήξει το κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θόδωρος Λαόπουλος, η επίσημη απόφαση αναμένεται σήμερα το απόγευμα, ωστόσο τόνισε ότι κλείσει δεν κλείσει, το Ίδρυμα είναι έτοιμο με όλες της εγκαταστάσεις θέρμανσης σε όλους τους χώρους να λειτουργούν κανονικά.

«Δύο μικροβλάβες που είχαμε στην Παιδαγωγική και στην Φυσικομαθηματική Σχολή, έχουν πλέον αντιμετωπιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η άνω αίθουσα της Πανεπιστημιακή Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, λειτουργεί κανονικά.

Μέχρι στιγμής, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης δεν έχει εκδόσει καμία ανακοίνωση, ωστόσο αναμένεται να παραμείνει κλειστό, καθώς ο πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης τόνισε χθες ότι το Ίδρυμα δεν θα λειτουργεί σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ