Skip to main content

«Παγώνει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Παραλύει η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Voria.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣ
Παραλύει η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικάτων οι συγκεντρωθέντες θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

Παράλληλα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και για αυτό το λόγο σήμερα δεν μεταδίδονται ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι της Βουλής, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό  τομέα.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας. Αλλαγές σε δεκάδες πτήσεις ανακοίνωσαν η Olympic Air και Aegean. Στα λιμάνια δεμένα παραμένουν τα πλοία.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Από την πλευρά της η Aegean Airlines ματαιώνει τις εξής πτήσεις:

A3 374/375 Αθήνα – Μύκονος - Αθήνα

A3 354/355 Αθήνα – Σαντορίνη - Αθήνα

A3 314/315 Αθήνα – Ηράκλειο - Αθήνα

A3 254/255 Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα

A3 224/225 Αθήνα – Κως - Αθήνα

A3 110/113 Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Παράλληλα η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα:
801 11 20000 (από σταθερό) και +30 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό)

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών κάνει ο ΟΣΕ, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια και σήμερα, ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.