Skip to main content

Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ανταγωνιστικότητα

H Ελλάδα έχασε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υποχωρώντας στην 71η από την 67η θέση που είχε κατακτήσει πέρυσι
H Ελλάδα έχασε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, υποχωρώντας στην 71η από την 67η θέση που είχε κατακτήσει πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα το έτος 2009-2010.

Βασικές αιτίες είναι  η γραφειοκρατία ,η ανελαστική αγορά εργασίας, η διαφθορά, η φορολογία, η ασταθής πολιτική , η δυσκολία χρηματοδότησης , τα υψηλά επιτόκια.
Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία με τις Ηνωμένες Πολιτείες  να υποχωρούν στη δεύτερη θέση. Αιτία, όπως τονίζεται στην έκθεση, ήταν το γεγονός πως η οικονομία της Ελβετίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές σταθερή πορεία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου υπήρξε σαφής εξασθένηση σε αρκετούς κλάδους.

Την  τρίτη θέση καταλαμβάνει  η Σιγκαπούρη από την πέμπτη που είχε καταλάβει πέρυσι και ακολουθούν  η Σουηδία και η  Δανία.