Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ

Σκυταλοδρομίες με σφουγγάρια και παιχνίδια ανακύκλωσης θα περιλαμβάνει φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που θα γιορταστεί στο μουσείο της ΕΥΑΘ.

Σκυταλοδρομίες με σφουγγάρια και παιχνίδια ανακύκλωσης για 80 περίπου μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, που θα γιορταστεί στο Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ (26ης Οκτωβρίου 19, δίπλα στο ΦΙΞ).  

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Καλειδοσκόπιο» θα υποδεχτεί τα παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με διαδραστικό παιχνίδι για το περιβάλλον και με μια μουσικοκινητική «παραβολή» της σχολικής βίας μέσα από τη διατάραξη του ζωικού κύκλου. Νωρίτερα, τα παιδιά του Πειραματικού θα παρουσιάσουν την ολιγόλεπτη ταινία που έφτιαξαν με τίτλο «Το ταξίδι του Μπλεδούλη Σταγονούλη» και θα τραγουδήσουν για το νερό.  

Την  ίδια μέρα θα βραβευτούν και τα καλύτερα ζωγραφικά έργα με θέμα το νερό μεταξύ όλων αυτών που φιλοτέχνησαν οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ύδρευσης τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. (τηλ. μουσείου 2310.514 029).