Skip to main content

Παγκόσμια διάσκεψη για τα βλαστοκύτταρα στο Βόλο

«Η έρευνα στα βλαστοκύτταρα στην υπηρεσία της ανθρώπινης ζωής; Ηθικός και θεολογικός προβληματισμός» είναι το θέμα της παγκόσμιας διάσκεψης που διοργανώνεται στο Βόλο.
«Η έρευνα στα βλαστοκύτταρα στην υπηρεσία της ανθρώπινης ζωής; Ηθικός και θεολογικός προβληματισμός» είναι το θέμα της παγκόσμιας διάσκεψης που διοργανώνει στο Βόλο η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

 Η διάσκεψη πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Συμμετοχή στις εργασίες της έχουν δηλώσει 40 περίπου σύνεδροι (επιστήμονες ιατροί, θεολόγοι και ειδικοί σε θέματα ηθικής) από όλο τον κόσμο και διάφορες θρησκείες, οι οποίοι καταγίνονται με ζητήματα που αφορούν στην έρευνα για τα βλαστοκύτταρα.

Σκοπός της διάσκεψης είναι να παρακινηθούν οι εκκλησίες να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτά τα ζητήματα στο επίπεδο της καθημερινής ζωής. Επίσης οι διοργανωτές φιλοδοξούν να βοηθήσουν στις μελλοντικές ενέργειες και αποφάσεις των επιστημόνων σε θέματα βιοηθικής.