Skip to main content

Πάγκαλος: «Η κατάσταση δεν είναι και τόσο χάλια όσο παρουσιάζεται...»

Τι είπε σε συνέντευξή του σε κινεζική εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας απετέλεσαν το κύριο θέμα της συνέντευξης, που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε δημοσιογράφους της κινεζικής εφημερίδας «Λαϊκή Ημερησία», που επισκέφθηκαν την Ελλάδα.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση και στην κινεζική ιστοσελίδα της εφημερίδας, με τίτλο «Ουσιαστική προσαρμογή για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας».
 
Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε την εξάρτηση της χώρας από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, υπογράμμισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αποτελούν μακροχρόνια προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας, που επιδεινώθηκαν από τη διεθνή οικονομική κρίση, και τόνισε ότι οι τρεις «πυλώνες» της ελληνικής Οικονομίας (μεταφορές, τουρισμός, κατασκευές) αντιμετωπίζουν απώλειες, αλλά σε διαφορετικό βαθμό.

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «η ελληνική Οικονομία είναι σχετικά ενιαία, η Κυβέρνηση προχωρεί σε ουσιαστική προσαρμογή των οικονομικών δομών, και αναζητά νέες πηγές εσόδων», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση της Οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημη όσο ακούγεται στο εξωτερικό, και η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απορρέουν από το δημοσιονομικό έλλειμμα και από το δημόσιο χρέος».

Στο άρθρο, στο πλαίσιο του οποίου δημοσιεύεται η συνέντευξη, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε επισκέψεις τους σε άλλα κράτη της Ε.Ε., προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να πείσουν τις Κυβερνήσεις και τους επενδυτές για το ότι η ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει.

Επιπλέον, παρατίθενται δηλώσεις του Εμπορικού Ακολούθου της κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Liang Shu, ο οποίος αναφέρει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας εξαρτάται από διεθνή κεφάλαια και από τεχνογνωσία, που προέρχεται από το εξωτερικό, και χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης ως «χιόνι με παγετό».
  
Το άρθρο ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις οποίες το 56% των Ελλήνων υποστηρίζει την Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος, παρέχουν τα πολιτικά εχέγγυα για τη δυνατότητα της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολιτική της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ