Skip to main content

Παγίδεψαν ΑΤΜ και …παγιδεύτηκαν!

Δύο Βούλγαροι έστησαν διπλό μηχανισμό για υποκλοπή καρτών σε δύο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στη Δράμα, αλλά παγιδεύτηκαν και συνελήφθησαν προτού επωφεληθούν από την παράνομη δράση τους.
Σε παγίδα των αστυνομικών Αρχών έπεσαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο Βούλγαροι που παγίδεψαν δύο μηχανήματα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, στο κέντρο της Δράμας, προκειμένου να υποκλέψουν  δεδομένα καρτών από ανυποψίαστους πελάτες και να κατασκευάσουν κάρτες «κλώνους» για την παράνομη ανάληψη χρημάτων από τους λογαριασμούς που συνδέονται μ’ αυτές.

Τα σχέδιά τους χάλασαν όταν πελάτης της Τράπεζας αντιλήφθηκε το μηχανισμό που είχαν εγκαταστήσει στο ένα μηχάνημα και το κατάγγειλε στην Άμεση Δράση.  Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, ύστερα από έλεγχο, εντόπισαν και το δεύτερο παγιδευμένο μηχάνημα κι έστησαν οι ίδιοι παγίδα στους -άγνωστους έως τότε δράστες- παρακολουθώντας διακριτικά τα δύο ΑΤΜ.

Γύρω στις 3.30μμ της Παρασκευής οι δύο Βούλγαροι (26 και 48 ετών) προσήλθαν στο πρώτο μηχάνημα, για να αφαιρέσουν τον μηχανισμό υποκλοπής, οπότε και συνελήφθησαν.

Στη σωματική έρευνα που τους έγινε, όπως και σε έρευνες στα δωμάτια που διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, αλλά και στο αυτοκίνητό τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μηχανισμό ανάγνωσης και αποθήκευσης πληκτρολογούμενων τετραψήφιων κωδικών, φορητός υπολογιστής κι άλλα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δύο Βούλγαροι κατά την παράνομη δραστηριότητά τους. Όπως ομολόγησαν, είχαν και τρίτο συνεργό (Σέρβο πολίτη) στον οποίο θα παρέδιδαν τα στοιχεία που θα υπέκλεπταν, προκειμένου να κατασκευάσει και να τους παραδώσει κάρτες «κλώνους», με τις οποίες θα αφαιρούσαν στη συνέχεια χρήματα από τους λογαριασμούς των ανύποπτων πελατών της Τράπεζας.