Skip to main content

Παφίλης: Το μόνο βεβαιωμένο πλεόνασμα είναι η οργή του λαού

Η αντιπαράθεσή σας γίνεται για το ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ, ανέφερε απευθυνόμενος σε κυβέρνηση και ΝΔ.

Άλλαξε ο Μανωλιός που ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Το μόνο βεβαιωμένο πλεόνασμα σήμερα είναι η οργή του λαού εναντίον τους γιατί είναι υπηρέτες των δανειστών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο καυγάς σας φθάνει στο πολιτικό θράσος. Η αντιπαράθεσή σας γίνεται για το ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, που η πολιτική της τσακίζει τους λαούς του κόσμου. Όλοι σας είστε προσκυνημένοι», ανέφερε.

Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε εξαιρετικά προκλητικό τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της λαϊκής τάξης, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τολμάτε να μιλάτε ότι εξυπηρετείτε και πονάτε για τα λαϊκά συμφέροντα μετά από 23 μειώσεις συντάξεων; Που δίνετε τη χαριστική βολή και ενταφιάζετε τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης; Που εκτός από αυτά που κόβετε ύψους 8,28 δισ. ευρώ υπάρχουν και τα συν 16,4 δισ. ευρώ επί κ. Κατρούγκαλου; Που καρατομείτε το αφορολόγητο; Τολμάτε να μας λέτε ότι υπηρετείτε τα λαϊκά συμφέροντα όταν κόβετε επιδόματα και συρρικνώνετε όλες τις κοινωνικές δαπάνες;».